آنچه درباره آبغوره نمی دانید!

دانه های سبز، شفاف و خوشرنگ میوه کال انگور که غالباً دارای طعم ترشی هستند غوره نام دارد. وقتی نام غوره را در فرهنگ لغات جست و جو کردم بیش از بیست مورد داستان و روایت بسیار قدیمی را از غوره پیش رویم قرار داد که تمامی آنها حکایت از ریشه داشتن غوره در باورها، سنت ها و طب پیشینیان ما و نه تنها ما بلکه حیکیمان و گذشتگان سایر تمدن ها و ملل با اصل و نصب داشت. تولید انواع فرآورده های غوره نیز برایم جالب توجه بود خوب است بدانید تولید گرد غوره یعنی خشک کرده، آسیاب کردن و بسته بندی و فروش گرد غوره به بیش ۷ قرن پیش برمی گردد! غوره میوه ای نارس اما در خواص بسیار رسیده و کامل است.

طبع غوره…

در طب سنتی غوره و انواع فرآورده های آن مانند آبغوره با طبع سرد شناخته می شود و توصیه می گردد افراد سرد مزاج و کسانی که از ضعف اعصاب رنج می برند در خوردن و نوشیدن آبغوره کمی محتاط عمل کنند. البته که حذف کامل آبغوره با فراوانی خواصی که به آنها اشاراتی خواهیم داشت کار هیچ عقل سلیمی نیست!

پیشگیری از سرطان ها و البته ویروس ها!

آبغوره سرشار از انواع ویتامین هاست، سرشار از خواص آنتی اکسیدانیست و البته سرشار از فیبر است. وقتی صحبت از ویتامین ها میکنیم بیش از پیش به یاد ویتامین ث خواهیم افتاد. ویتامین ث یکی از مهمترین ویتامین ها برای کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان است. علاوه بر این خواص ضدعفونی کننده آبغوره باعث شده تا پزشکان مصرف این ماده غذایی را برای پیشگیری از سرطانی شدن سلول های بدن توصیه و تاکید نمایند. همچنین در دوران حاضر که با اوانع ویروس های ساخته دست بشر رو به رو هستیم تقویت سیستم دفاعی بدن جز واجبات است. اگر میخواهیم در برابر این ویروس ها مقاوم بوده و خطر ابتلا به این ویروس ها را بطور محسوسی کاهش دهیم باید سیستم دفاعی بدن در بالاترین سطح آمادگی قرار گیرد. آبغوره با داشتن خواص فیبریک، آنتی اکسیدانی و مملو بود از انواع ویتامین ها مانند سپری محکم در برابر این ویروس ها عمل میکند.

پیش قراول مبارزه با تومورهای سرطانی…

در یک تحقیق علمی، سطح استرول های خوب به نام فیتواسترول که برای مبارزه با تومورهای سرطانی هستند، در انگورهای رسیده یا به اصطلاح انگورهای شیرین و آماده بررسی شده است. طبق نتایج این تحقیقات،سطح فیتواسترول ها با رسیدن انگورها کاهش می یابد و رنگ انگور تغییر میکند. به همین دلیل هر چه میزان فیتواسترول ها که خواص ضد تومور دارند بیشتر باشد برای درمان تومورهای سرطانی بهتر است.

 

کاهش وزن فوری با آبغوره واقعیت دارد؟

هرچند قرار دادن آبغوره و سرکه در لیست رژیم غذایی مناسب است اما این یک باور اشتباه است که مصرف سرکه و آبغوره می تواند باعث کاهش و کنترل فشارخون شود. درواقع، این خوراکی ها می توانند باعث کاهش قندخون شوند و از آنجا که علائم کاهش قند و فشارخون شبیه هم هستند، شما هم فکر می کنید دچار پایین آمدن فشارخون شده اید.

برخی از افراد نیز که از اضافه وزن رنج می برند، نوشیدن آبغوره یا انواع سرکه بصورت ناشتا را در برنامه غذایی خود قرار میدهند. البته که آبغوره و انواع سرکه خواص چربی زدایی دارند اما باید بدانیم مصرف آبغوره بصورت ناشتا و به مدت طولانی به لایه های خارجی دستگاه گوارش ما آسیب های جدی وارد می سازد و در طولانی مدت موجب انواع زخم های معده و یا اثنی عشر خواهد شد. بهتر برای کاهش وزن موثر سبک زندگی خود را کمی تغییر دهید. برای نمونه فعالیت های بدنی از جمله پیاده روی و دویدن های نرم را شروع نموده و در ازای از دست دادن کالری های زیاد سعی کنیم کالری به اندازه به بدن خود برسانیم نه بیشتر و نه کمتر! اکنون وقت آن رسیده تا انواع سالادها، ساندویچ های سالم و غذاهای خود را با آبغوره طعم دار کرده تا از خواص چربی زدایی آبغوره غافل نمانیم.

آبغوره برای پوست مفید است

از خواص آبغوره برای سلامت پوست نمی توان چشم پوشی کرد. حفظ تعادل پوست در حالت اسیدی با استفاده از ماست ترش و سایر ترشی های طبیعی مثل آبلیمو، آب نارنج، آبغوره و غیره امکان پذیر است. توجه داشته باشید این مواد باید رقیق باشند در غیر اینصورت باعث تحریک پوست شما می شوند. می توانید از آبغوره تازه رقیق شده برای این عمل استفاده کنید. آبغوره تازه و طبیعی را در فروشگاه ها و هایپرهای بزرگ امروزی جست و جو نکنید چراکه یا طبیعی نیستند یا تازه!

و اما آبغوره و کبدهای چرب…

مزاج کبد ما بطور طبیعی گرم و تر است. پس سرد شدن طبیعت آن از کارایی آن خواهد کاست. وقتی نیرو و توان کبد در متابولیزه کردن چربی ها کم شود، انباشته شدن چربی در بافت های کبد آغاز می شود و این ابتدای مسیر از بین رفتن کبد شماست. بیماری شایع و البته خطرناک و خاموش به نام کبد چرب. بنابراین باید در مصرف ترشی ها به ویژه سرکه و آبغوره ، خوراکی های سرد مثل ماست، دوغ ترش، خیار و کدو که باعث سرد شدن کبد می شوند، بیشتر احتیاط کنید.

درمان درد سیاتیک و کمردرد

پتاسیم یک ماده معدنی بسیار مفید برای درمان درد سیاتیک و مشکلات ناحیه کمر و ناراحتی های رماتیسمی است و آبغوره دارای پتاسیم بسیار است. علاوه بر این مصرف آبغوره باعث درمان رماتیسم و کاهش پادرد و سایر ناراحتی های عضلانی و مفصلی نیز می شود.

 

خواص مهم آبغوره در طب سنتی – اسلامی

  • درمان ورم گلو با غرغره کردن آبغوره در دهان
  • درمان چاقی مفرط
  • درمان بیماری اسکوریوت که بر اثر کمبود ویتامین C در بدن ایجاد می شود
  • کاهش حرارت و صفرا و همچنین ضد عفونی شدن روده ها با مصرف چند روز متوالی قاشق مرباخوری آبغوره
  • تقویت کبد
  • درمان زردی بامصرف ۱ تا ۲ قاشق آبغوره در هر وعده غذایی
  • جلو انداختن بلوغ جنسی در دختران
  • افزایش اشتها
  • درمان اسهال های ساده با مصرف ۳ بار در روز و هر بار یک قاشق غذاخوری
  • بند آمدن خونریزی بینی با چکاندن چند قطره آبغوره در بینی
  • درمان بواسیر
  • کاهش تب، درمان آنژین، ورم دهان، سل و ریه
  • ادرار آور و حذف سموم بدن
  • کمک به درمان و تسکین درد سیاتیک، دردکمر و پادرد و روماتیسم

تسکین سردردهای ناشی از غلبه صفرا، سردردهای کهنه و مزمن:به این منظور دستمالی را در آبغوره تر نموده و بر روی پیشانی خود قرار دهید.

درمان چرک گوش:سرکه و آبغوره را به اندازه مساوی با یکدیگر ترکیب کنید و برای چند روز متوالی هر روز ۱ تا ۲ قطره از آن را در گوش بچکانید.

سالم و سلامت باشید

 

 

برچسبها: ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

مطالب مرتبط: